Kidprenor – educație antreprenorială pentru copii

Academia Kidprenor începe astăzi pentru cei 10 bursieri ai proiectului Vertik Junior

Kidprenor nu este doar cel mai complex program de educație antreprenorială și financiară pentru copiii din România, ci și contribuția noastră la un viitor mai bun, plin de oportunități, care poate fi fructificat, aici, acasă. Este o misiune asumată pe o perioadă de zece ani, timp în care ne dorim să aducem prin toate acțiunile pe care le facem o schimbare asupra modului în care sunt văzute educația financiară și antreprenorială, o schimbare vizavi de modul în care acestea sunt integrate în dezvoltarea societății românești. Ne dorim să contribuim, cu ajutorul resurselor pe care Kidprenor la oferă, la schimbarea topului rușinos în care țara noastră este inclusă la nivel european în ceea ce privește înțelegerea noțiunilor financiare. Ne dorim să creionăm mentalități orientate spre soluții, nu pe probleme, pe scuze sau pe sintagme precum „ e bine și așa”.

Încă de la începutul proiectului ne-am dorit să atragem alături de noi, în acest demers frumos, parteneri care împărtășesc aceleași valori, care doresc să ne ajute să modelăm o generație încrezătoare în forțele proprii, cu o mentalitate sănătoasă, educată corect și bine ancorată în realitate.

Vertik Junior

Vertik Junior este primul proiect dintr-o serie care va urma. În cadrul acestui proiect, realizat în colaborare cu Grupul de inițiativă în politici publice Vertik, am căutat 10 copii: cinci băieți și cinci fete cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 ani, cu inițiativă, pregătiți să ia parte la primul „curs de afaceri” din viața lor, curs care, cu siguranța, se va concretiza într-o afacere inedită, demarată, de la zero, așa cum scrie la carte.

Juriul proiectului a selectat 10 copii din cele peste 100 de aplicații, ceea ce ne-a demonstrat, încă o dată, faptul că există un interes real pentru educația antreprenorială în rândul copiilor.

Academia Kidprenor începe astăzi pentru cei 10 bursieri ai proiectului Vertik Junior
Educația financiară și antreprenorială pentru copii, soluție pentru dezvoltare națională prin proiectul „VERTIK Junior”

Academia Vertik Junior începe pe 1 aprilie

Nu, nu este o păcăleală! Academia Kidprenor își deschide astăzi, 1 aprilie, porțile pentru cei 10 bursieri care vor beneficia trei luni de ora Kidprenor, unde noi le vom fi mentori.

Cărțile și caietele Kidprenor au plecat zilele trecute, frumos ambalate spre bursierii pe care de abia așteptăm să îi cunoaștem. Suntem curioși cu ce idei și provocări noi vor veni cei mici, pentru că de fiecare dată aceștia reușesc să ne surprindă în cel mai plăcut mod.

Toate detaliile despre proiect le puteți găsi aici. Astăzi vom începe prima serie, dar cu siguranță va urma și o doua serie de bursieri.

Va urma

În perioada imediat următoare vom anunța proiecte și parteneriate noi de care suntem la fel de mândri, pentru că, așa cum vă spuneam la început, ne-am asumat cu mare drag și responsabilitate o misiune pe termen lung. Știm cu toții zicala „Cu o floare nu se face primăvară!”. Noi nu ne dorim să plantăm flori, ci idei, mentalități sănătoase, curaj, spirit de inițiativă și nu în ultimul rând, o educație antreprenorială corectă.

Dar, pentru că vorbeam despre flori, avem deja un Kidprenor al cărui business le are în centrul atenției. Povestea lui o puteți afla aici și urmări aici, dar înainte de a accesa linkurile, dăm puțin din casă: Dănuț și-a construit inclusiv o seră pe balcon pentru a-și crește business-ul! E de admirat, nu-i așa?

Academia Kidprenor începe astăzi pentru cei 10 bursieri ai proiectului Vertik Junior

Ei bine, acestea sunt momentele care ne emoționează,  care ne umple sufletul de bucurie și dovada vie a faptului că cei mici chiar pot face lucruri mari, dacă sunt încurajați în acest sens și au noțiunile de bază care să îi ajute să zboare în lumea plină de posibilități a antreprenoriatului.

Rămâneți aproape! De abia așteptăm să vă prezentăm ideile bursierilor, dar și noile vești bune!

Niciodată nu e prea devreme

Ne adresăm copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, dar acest interval de vârstă nu este ales întâmplător. Aceasta este perioada în care obiceiurile sănătoase pot fi sădite în cel mai ușor mod cu puțină, prin jocuri distractive, dar și educative în același timp, prin provocări menite să le dezvolte celor mici nu doar spiritul antreprenorial, ci și empatia, grija față de mediul înconjurător, valorile pe baza cărora este construită o societate în care te poți dezvolta în mod armonios ca om, ca antreprenor. Mai multe detalii despre materialele Kidprenor, puteți afla aici.