Kidprenor

Cum să îți motivezi copilul să devină un antreprenor de succes

Una dintre cele mai satisfăcătoare realizări pe care un părinte le poate avea este să îi permită copilului să dobândească aptitudini valoroase care în timp se pot transforma într-un profit financiar. 

Pentru multă vreme, să devii un antreprenor a fost calea către o carieră atractivă pentru mulți adulți ce erau în căutare de libertate și oportunități. 

Iată că acum sunt din ce în ce mai mulți tineri care caută să experimenteze bucuriile pe care ți le aduc antreprenoriatul. Cu ajutorul internetului, telefoanelor mobile și a tehnologiei care este într-o continuă dezvoltare, a devenit foarte ușor pentru copiii de orice vârstă să învețe despre principiile de bază ale antreprenoriatului.

În cartea lor „Antreprenori mici cu idei mari”, frații Toren explică noțiuni cheie din antreprenoriat și oferă sfaturi și sprijin astfel încât să asigure succesul copiilor ce își doresc să devină antreprenori. Majoritatea oamenilor merge pe ideea că „Niciodată nu e prea târziu”, dar Adam și Matthew Toren spun că: 

Niciodată nu este prea devreme

De la tradiționalul stand de limonadă și până la a deveni influenceri pe Youtube, kidprenorii din toată lumea îndrăznesc să își transforme visurile în realitate prin tot felul de idei și modalități creative. Ei își îmbunătățesc constant aptitudinile de comunicare, învață despre arta negocierii și vin cu idei și servicii inovative, toate acestea în timp ce au parte de experiențe inedite și își construiesc încrederea în sine. 

Așadar, te întrebi cum ai putea să îl motivezi și tu pe copilul tău să exploreze ideea de a avea propria afacere? Mai jos îți oferim trei metode prin care poți face asta. 

1. Oferă-i sprijinul de care are nevoie

Cum să îți motivezi copilul să devină un antreprenor de succes

Nimic nu este mai puternic pentru un copil decât să îi împărtășești entuziasmul și să îi validezi ideile ca fiind valoroase.

Întreabă-ți copilul ce idei are și ce își dorește să facă și ascultă-l atent. Ascultatul activ înseamnă că îți pasă și că crezi în el. Totodată, este o oportunitate minunată prin care să aveți  conversații mai profunde și ajută la dezvoltarea unor idei noi.

Reamintește-i faptul că oricine poate deveni antreprenor și că orice idee merită ascultată și luată în calcul. 

Asigură-te că nu îl susții doar atunci când are reușite, ci îl sprijini și atunci când întâmpină provocări. Având sprijinul necesar, copiii învață să depășească orice obstacol într-un mod pozitiv și constructiv.

2. Expune-l la cât mai multe experiențe și oameni diferiți

Cum să îți motivezi copilul să devină un antreprenor de succes

Cu cât un copil va interacționa mai mult cu diverse tipuri de oameni sau locuri, cu atât el va fi mai pregătit pentru mediul antreprenorial. În acest fel, el își va lărgi perspectiva și își va dezvolta abilități de socializare. 

Antreprenorii de succes mențin legătura și discută cu oameni din întreaga lume și își dezvoltă afacerile prin construirea unor parteneriate cu ei și dezvoltarea curajului de a experimenta.

Îți poți ajuta copilul să crească în acest mod dacă îi dai oportunitatea să facă voluntariat, să cunoască antreprenori și să creeze legături cu alți oameni. Călătoriile sunt un mod excelent de a învăța limbi noi, de a experimenta locuri și lucruri noi, și de a-i insufla curiozitatea și independența.

3. Fii un model pentru el

Cum să îți motivezi copilul să devină un antreprenor de succes

Când vine vorba despre aptitudinile fundamentale pentru a supraviețui, copiii copiază comportamentul pe care îl văd la părinți. Începând de la simple gesturi, și până la cuvinte sau expresii pe care uneori ți-ai dori să nu le repete, copiii sunt precum o oglindă care reproduce imaginea din fața ei. 

Așa că, nu ar trebui să te surprindă dacă îți va urma exemplul când vine vorba de educație, obiceiuri sau deschidere către lucruri noi. 

Partea bună, este că nu trebuie să fii un antreprenor ca să îi insufli și copilului acest comportament. E nevoie doar să ai grijă la relațiile pe care le ai cu ceilalți, cum îți manifești sentimentele, și ce comportament ai când vine vorba de obținerea unor lucruri pe care ți le dorești.

Să motivezi un copil ca să devină un antreprenor de succes presupune să îi asiguri toate resursele de care are nevoie, atât fizic, cât și emoțional, să îi inspiri curajul să își urmeze visurile, și să îl ajuți să devină cea mai bună variantă a lui. 

Dacă îți dorești să afli mai multe despre cum poți investi în viitorul copilului tău, poți opta să îl înscrii în programul Kidprenor, un program online de antreprenoriat pentru copii. În această perioadă, avem și o reducere de preț de care poți profita aici:

https://bit.ly/33Ro547

Facebook
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp