Kidprenor – educație antreprenorială pentru copii

Celui mic îi lipsește motivația. 5 lucruri pe care le putem face ca părinți

motivatie-kidprenor

Celui mic îi lipsește motivația. 5 lucruri pe care le putem face ca părinți

Copilul tău ar putea obține rezultate mult mai bune, la școală sau la alte activități extrașcolare, dar îi lipsește motivația?

Iată cum îl poți ajuta, ca părinte:

1. Discută cu el, validează-i emoţiile şi gândurile.

Petrece timp în fiecare zi cu el și ascultă-l când îți povestește despre școală sau activitățile sale din timpul zilei. Este momentul ideal pentru a găsi sursa frustrării și a motivului pentru care se simte descurajat să își facă anumite lecții, de exemplu.

2. Dă-i voie să experimenteze şi să greşească.

Unii copii sunt ambițioși din fire, alții nu depun foarte mult efort pentru o activitate care nu este de interes. Încearcă să îi explici cât mai simplu cu ce îl ajută materia care nu îi place. Exprimă-ți încrederea în succesul său și aplaudă fiecare efort pe care îl depune, chiar dacă rezultatele nu coincid cu așteptările tale. Nu adăuga o presiune suplimentară asupra sa.

3. Învaţă-l să gândească creativ.

Pentru un copil care iubește matematica și științele exacte nu este deloc ușor să își facă tema la română, de exemplu. Dar dacă își transformă lecția folosind o schemă logică poate asimila mult mai ușor informația. De asemenea, tabla înmulțirii poate fi învățată folosind numeroase metode creative.

Celui mic îi lipsește motivația. 5 lucruri pe care le putem face ca părinți

4. Exersează-i disciplina. 

Un program clar, care include atât teme, dar și recreere și timp liber, poate fi de mare ajutor. Faceți împreună programul, astfel încât copilul tău să simtă că deține controlul. Asta înseamnă că își asumă faptul că, atunci când are de făcut lecții, se va concentra doar asupra lor în timpul alocat.

Cum îl motivezi să se apuce de un anumit lucru pe care îl tot amână? Încearcă regula celor 5 minute – timp de 5 minute va lucra doar la sarcina respectivă, apoi poate lua o mică pauză.

5. Fii un model pentru el!

Uneori este suficient să fii tu un model de inspirație pentru copilul tău. Obiceiurile sănătoase se adoptă mult mai ușor de cei mici atunci când sunt implementate în familie.