Kidprenor – educație antreprenorială pentru copii

Cinci obiceiuri grozave pe care Kidprenorii ar trebui să le clădească de acum

5-obiceiuri-grozave-pe-care-Kidprenorii-ar-trebui-să-le-clădească

Ai citit cartea, ți-ai găsit ideea, dar acum e nevoie să începi să trăiești stilul de viață al unui kidprenor pentru a te menține în joc. Indiferent dacă ajungi să-ți deschizi propria afacere sau nu, e important să-ți construiești viața în jurul obiceiurilor pozitive. Să îți petreci tot weekend-ul aruncând cu grenade în Call of Duty, deși e tentant, nu te va aduce nicidecum mai aproape de visele tale.

Dacă îți plac jocurile, cum ar fi să schimbi perspectiva și să te imaginezi pe tine ca pe un personaj de joc pe care să-l îmbunătățești zi de zi? Diferența e că acele îmbunătățiri și abilități antrenate vor conta în lumea reală și se vor vedea în tot ceea ce alegi să faci.

Așa că am pentru tine câteva obiceiuri care au funcționat pentru mine și personajul meu. Tare sper să te ajute și pe tine să treci la nivelul următor. 🙂

5. Poartă cu tine un carnețel

Nu vei știi niciodată câte idei grozave ai, până nu începi să le notezi. Pe lângă faptul că vei arăta ca Superman în rol de reporter, să ai un carnețel cu tine și să notezi ideile tale îți dau posibilitatea să aprofundezi acele idei. Ia-ți o oră în fiecare săptămână pentru a-ți citi notițele și apoi copiază cele mai bune gânduri ale tale pe computer și lucrează la ele.

Toți antreprenorii îți vor spune că norocul e o parte importantă a succesului lor, dar norocul este de fapt o combinație între pregătire+mentalitate+oportunitate+acțiune. Să iei notițe ține de partea de acțiune. Pentru că fără să acționezi, nu vei avea control asupra destinului tău. Și știu deja că vrei să fii căpitanul propriului destin, nu-i așa?

4. Fii un exemplu

Proiectele în grup au fost pentru mine printre cele mai provocatoare lucruri la școală.
Nu înțelegeam cum e posibil ca mai mulți indivizi să poată face o treabă mai bună împreună, pentru că abia aveam timp să mă organizez pe mine. Ca antreprenor însă, trebuie să înveți să organizezi oamenii și să vezi ce e mai bun în fiecare membru. Bineînțeles că îți vei putea tu alege echipa, dar poate fi oportunitatea perfectă de a observa la ce e fiecare talentat, chiar fără ca acesta să fie conștient. Vorbește, în afara orelor, cu persoana din grup care nu prea face nimic și croiește-i rolul pe ce i se potrivește. Îți promit că va fi fericită să contribuie.

3. Donează-ți timpul

Caritatea și voluntariatul sunt bune. Sunt bune pentru comunitate, pentru CV-ul tău, și mai ales pentru că te pune în conexiune cu alți oameni buni. Dacă ești prea tânăr pentru un job, cu siguranță ești capabil să ajuți pe cineva să-și spele mașina sau să organizeze o strângere de fonduri. Organizarea de evenimente este o experiență grozavă inclusiv pentru a-ți face publicitate la un produs și pentru a te conecta cu alții ca tine.

2. Citește devreme, citește des!

Aș fi vrut să aflu mai repede cât de tare schimbă acest obicei traiectoria unui om. Să citești și să citești cărțile potrivite e ca și cum ți-ai pune lentilele de vedere potrivite pentru prima dată și poți vedea mai bine totul în jurul tău.

Totodată, cititul este printre singurele forme de divertisment „activ”. Când te uiți la TV, te uiți la ceva distractiv. Însă părțile creierului antrenate de TV nu necesită gândire activă. Să îți antrenezi creierul să analizeze lucruri în mod critic este o abilitate de care vei avea nevoie pe viitor. Cititul, pe lângă că este printre cele mai vechi forme de divertisment, este una dintre cele mai bune metode de a antrena gândirea critică și mușchii imaginației care te vor ajuta să născocești următoarea idee măreață.

1. Fă-ți patul

Cineva spunea că felul în care îți faci patul este felul în care vei conduce lumea.

Oare chiar așa să fie? Experții spun că mai presus de toate, făcutul patului este un indicator pentru ce se întâmplă în creierul tău. Dacă în jurul tău e…vraiște, foarte posibil să fie la fel și la tine la „mansardă”.

Vestea bună e că e ceva ce se poate învăța. Liderii buni își exersează disciplina prin cele mai simple lucruri și sunt atenți la detaliile din jurul lor.

 Pentru că diferența stă în detalii. 

Dacă poți face ceva ce nu durează de obicei mai mult de 2 minute zilnic, cu siguranță poți face și alte lucruri mai importante. Chiar dacă poate părea o pierdere de vreme, este vorba mai mult despre a respecta ce e al tău și spațiul în care trăiești.Dacă începi cu asta, sunt sigur că vei reuși lucruri mult, mult mai grozave. 😃