Kidprenor – educație antreprenorială pentru copii

Cum faci față neprevăzutului în primul business?

Cum-faci-față-neprevăzutului-în-primul-business

Primul business este întotdeauna o provocare, cu atât mai mult pentru un kidprenor nerăbdător să obțină un succes răsunător.

Cei mici obțin, pe parcursul Academiei, toate informațiile și instrumentele pentru a-i pregăti pentru lansarea unei afaceri. În plus, trainerii sunt întotdeauna alături pentru un sfat sau o recomandare. Dar orice business include o doză de neprevăzut, greu de luat în calcul și de cei mai experimentați oameni de afaceri. 

Iată câteva secrete care îi pot fi de ajutor kidprenorului tău, atunci când apar primele obstacole:

💜 Planificarea și organizarea stau la baza oricărei afaceri de succes.

Momentul lansării trebuie să fie cel potrivit, adică să îi permită copilului tău să își planifice atent toate etapele și să ia în calcul toate scenariile posibile. 

Organizarea este un alt aspect cheie, inclusiv aspectele legate de time management.

Înainte de a se apuca de treabă trebuie să știe clar câte ore poate aloca, în fiecare zi, afacerii sale. Debutul vine în general cu o doză mare de entuziasm, dar apoi este nevoie de multă muncă pentru menține afacerea pe pe un trend ascendent. 

Noțiunile de 💰 educație financiară sunt esențiale pentru a gestiona finanțele companiei. Ce face cu profitul obținut? Când decide că este nevoie de o nouă infuzie de capital?

💛 Un obiectiv clar nu trebuie să lipsească din plan.

Pentru a măsura succesul unei afaceri, kidprenorul trebuie să analizeze gradul de îndeplinire al obiectivului său. Bineînțeles că acest obiectiv trebuie să fie SMART. 

Gradul în care reușește apoi să rămână motivat și concentrat pe ținta fixată va fi direct proporțional cu succesul obținut.

💜 Flexibilitatea ajută în orice situație.

Copilul tău trebuie să aibă un plan pentru fiecare scenariu, dar să aibă și flexibilitatea de a-și schimba rapid direcția, dacă situația i-o cere. Oricât de prevăzător ar fi, întotdeauna se poate ivi o situație pe care nu a luat-o în calcul.

Este pregătit să abandoneze un produs sau un serviciu care nu funcționează?

Este pregătit să facă față unui succes rapid?

💛 O gândire orientată spre soluții este asul din mânecă.

Indiferent de provocările care apar, kidprenorul trebuie să se se poată concentra pe găsirea soluțiilor, ținând cont de ceea ce își dorește clientul.

În plus, soluția cea mai simplă și la îndemână este de obicei și cea mai potrivită.