Kidprenor – educație antreprenorială pentru copii

Rezoluții pentru 2023

agenda-rezolutii-kidprenor

Intrarea în noul an este momentul perfect pentru a face un bilanț și a ne stabili unul sau mai multe obiective pentru 2023. Cu ce ne ajută?

Studiile arată că stabilirea unui scop, a unui țel, ne aduce mai aproape de realizarea sa. În primul rând prin conștientizarea a ceea ce ne propunem, dar și prin faptul că reprezintă un reper care ne poate ajuta să navigăm în direcția corectă, indiferent ceea ce se întămplă în jurul nostru. În plus, satisfacția pe care o obținem atunci când bifăm realizarea unui obiectiv ne dă mai multă încredere în noi înșine, precum și imboldul de a ne fixa ținte mai ambițioase.

👉 Copilul tău poate învăța această lecție utilă de viață încă de la o vârsta fragedă. Astfel va învăța despre asumare, disciplină și responsabilități.

Iată cum îl poți ghida în stabilirea primelor obiective.

1. Încurajează-l să își noteze ce își dorește.

Scrisul este un instrument foate puternic, care are numeroase beneficii pe mai multe planuri. Prin scrierea obiectivului pe hârtie, kidprenorul tău își va structura mai bine gândurile, va conștientiza mai bine ceea ce își dorește și va reține mai ușor informația.

2. Ajută-l să își formuleze obiective SMART 🎯

Modul în care își formulează dorințele este important pentru realizarea lor. Un scop clar, fezabil și ușor de măsurat.

3. Să depindă doar de el, nu de alte persoane.

În loc de a spune “Vreau să mă placă colegii!” ar putea formula “Vreau să îmi fac un prieten nou.”

4. Să fie pozitive.

Ajută-l să își formuleze obiectivele fără a folosi cuvinte negative sau cuvântul “NU”. De exemplu, în loc să își noteze: “ Să nu mă mai uit atât de mult la televizor.” poate scrie “ Să ma uit doar 1 oră pe zi la televizor.”

💜 Suntem tare curioși să aflăm cum arată lista de rezoluții a copilului tău!