Vrei să fii o piedică sau o trambulină în dezvoltarea copilului tău?
Imaginează-ți următorul scenariu:
Copilul tău vine foarte entuziasmat la tine și îți povestește despre noua sa idee de afacere. De exemplu, se gândește să folosească dronele pentru un serviciu de livrare de produse la domiciliu.
Care este răspunsul tău?
- îi spui că este o prostie pentru că nu există așa ceva.
- îi spui că este o idee interesantă, dar este foarte complicat să o pui în practică pentru că îți trebuie autorizații speciale, dronele sunt scumpe, iar riscurile sunt mari.
- îl feliciți pentru ideea originală și începeți să discutați, practic, toate aspectele afacerii.
Noi te încurajăm din toată 💜 să alegi răspunsul C!
Chiar dacă știi că ideea sa este o fantezie și îi lipsesc multe aspecte practice, reacția ta la cald este foarte importantă. În loc să îi demontezi rapid propunerea cu argumente legate de aprobări sau costuri, încearcă să ai o abordare pozitivă.
Pentru fiecare aspect dificil de pus în practică încearcă să îi propui o alternativă mult mai ușor de realizat în prezent. De exemplu, poate începe un serviciu de livrare pentru seniorii din cartier, cu ajutorul bicicletei. O testare la nivel restrâns ajută foarte mult pentru calibrarea afacerii și adaptarea sa la realitatea din teren.
🤚 În plus, mai o resursă care te poate ajuta: trainerii Kidprenor îți stau întotdeauna la dispoziție pentru un sfat legat de implementare.
Nu uita să îți încurajezi kidprenorul să își noteze toate ideile care îi trec prin cap, chiar dacă nu se pot implementa în viitorul apropiat. Tehnologia și lumea din jur evoluează cu viteza ⚡️, iar ideea sa poate deveni o posibilitate mai devreme decât îți imaginezi.
Există numeroase invenții sau idei geniale de afaceri care au luat naștere accidental, precum chipsurile :).
💡 În 1853, bucătarul George Crum lucra în restaurantul Moon Lake House din New York, când un client a refuzat cartofii prăjiți pe motiv că nu erau suficient de crocanți.
Supărat, Crum a luat un cartof și l-a tăiat în felii foarte subțiri, pe care le-a aruncat apoi în ulei încins. Ulterior, și-a deschis un restaurant care oferea gratuit chipsuri de cartofi pe masă. Succesul a fost uriaș!
În concluzie, nu ezita să îi oferi mereu o încurajare și o apreciere copilului tău.
Îți va mulțumi mai târziu! 💛